Kerk voor Hoofddorp
 
KERKINACTIE
Uganda groep

Van 12 t/m 27 mei 2015 waren vijf vrouwen van de Ugandese Mothers Union te gast in Nederland. Zij kregen een afwisselend programma voorgeschoteld met ruimte voor ontmoeting en voor sociale en culturele activiteiten. Een van de vrouwen, Grace, was onder de indruk van het Anne Frank-huis.

 

 

The Mothers in Nederland

The Mothers Union is de vrouwenorganisatie van de Ugandese Orthodox Church. In 2003 werden de eerste contacten gelegd tussen deze organisatie en de Protestantse gemeente in Hoofddorp. Dit resulteerde in uitwisselingen via e-mail en bezoeken van acht vrouwen aan Nederland in 2005 en een tegenbezoek van tien gemeenteleden aan Uganda in 2008.

Irene, Grace, Lydia, Irene en Florence hebben de afgelopen weken o.a. een bezoek gebracht aan Den Haag, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Stichting De Regenboog in Amsterdam, Zorgboerderij De Tas, de Voedselbank en de Meerwinkel. Zij waren te gast bij RK parochie Joannes de Doper en bij de Marktpleinkerk en zij waren aanwezig bij de Pinksterviering in het Haarlemmermeerse bos. Ook was er ruimte voor toeristische uitjes: de havens in Rotterdam, het Zuiderzeemuseum, het strand, de duinen en uiteraard de bollenvelden. Tussendoor werden in heel veel gesprekken ervaringen uitgewisseld.

Het bezoek aan het Anne Frank-huis bepaalde Grace erbij hoe belangrijk het is dat je een plek hebt om de oorlog te gedenken, om de verhalen te vertellen (en verwerken), om waakzaam te blijven. Ze gaat naar de gemeenteraad en plaatselijke kerken in haar woonplaats in Noord_Uganda om voor te stellen zo'n plek/huis te starten voor de vernietigende oorlog in Noord-Uganda.

© 2007 - 2019 pghoofddorp.nl