Kerk voor Hoofddorp
 
KERKINACTIE
Uganda groep

Project Food Basket

In Gulu en Palaro in Noord Uganda zijn de vrouwen van The Mothers Union gestart met het project Food Basket, het bewerken van een groot stuk grond en dat inzaaien met tarwe en soja. Het geld om dit project op te zetten en om het voort te zetten komt van de Hoofddorp Uganda Groep (HUG).


Lees meer


In Gulu en Palaro in Noord Uganda zijn de vrouwen van The Mothers Union gestart met het project Food Basket, het bewerken van een groot stuk grond en dat inzaaien met tarwe en soja. Het geld om dit project op te zetten en om het voort te zetten komt van de Hoofddorp Uganda Groep (HUG).

 

 

Project Food Basket

Alice Apio coördineert het Food Basketproject en zij schrijft dat het verantwoordelijkheidsgevoel onder de Mothers groot is. Als één van de vrouwen niet kan, wordt er zelf voor vervanging gezorgd. Meestal komt een dochter of een zoon. Voordat de vrouwen met het werk beginnen bidden ze met elkaar voor een goede dag. Ze zijn zeer dankbaar dat het mogelijk wordt om dit stuk land in te zaaien met de ondersteuning uit Hoofddorp. Het project maakt de vrouwen krachtig, wat in Uganda van grote betekenis is.

Het Project is inmiddels van start gegaan, maar er blijven natuurlijk kosten aan verbonden. Voor een deel van de groep is de reis naar het stuk grond zo’n 30 km. Als het werk ’s avonds nog niet klaar is dan blijven de vrouwen bij anderen slapen om de volgende dag verder te kunnen werken. De vervoerskosten komen voor rekening van HUG. Ook de huur voor een opslagruimte wordt door HUG betaald. HUG ontvangt regelmatig kwitanties en handtekeningen van de Mothers.

Bijdragen aan dit mooie project kan door geld over te maken aan:
NL78INGB0004213751 ZWO Protestantse Gemeente Hoofddorp, o.v.v. Mothers Union

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl