Kerk voor Hoofddorp
 
Bannertekst voor een nieuwe pagina.

Lees meer >>

Pinksterviering: In vuur en vlam

In het pinksterverhaal delen de apostelen hun dromen met de mensen die zich verzameld hebben. In Hoofddorp wordt deze gebeurtenis op zondag 20 mei gevierd in drie oecumenische vieringen in Hoofddorp-centrum. Thema van de vieringen: In vuur en vlam. 


In het pinksterverhaal uit Handelingen komen joden uit alle volken samen in Jeruzalem. De apostelen zijn in vuur en vlam geraakt en delen hun dromen en geestdrift met de mensen die zich verzameld hebben. Op 20 mei verzamelen christenen uit Hoofddorp zich in en om drie kerken in het centrum. Waarvan raken zij in vuur en vlam en hoe voelen zij zich met elkaar verbonden? Door verhalen, liederen, symbolen en ontmoeting krijgt de eigen inspiratie en de geestdrift de ruimte.

Er zijn drie oecumenische vieringen in de kerkgebouwen in Hoofddorp-centrum:

09.30 uur Marktpleinkerk, met ds. Aarnoud van der Deijl en mw. Wil Hand
10.00 uur Doopsgezinde kerk, Hoofdweg 691, met diaken Robert Mascini
10.00 uur RK Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1071, met ds. Hedi Hegeman en ouderenpastor Mario Boelen

± 11.00 uur Gezamenlijke ontmoeting en afsluiting bij de RK Joannes de Doperkerk. Neem koffie en zo mee en deel met anderen.
Boekwinkel Het Kruispunt is geopend en er zijn kramen van o.a. Wereldwinkel en Amnesty.

Crèche
Voor de allerkleinsten is er opvang bij de Joannes de Doperkerk.

Kindernevendienst
Tijdens de Pinksterviering is er in de Joannes de Doperkerk een kinderdienst voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Na een gemeenschappelijke start in de kerk gaan de kinderen naar een aparte ruimte, of bij mooi weer naar buiten. De leidsters willen dan graag van de kinderen horen waarvoor zij 'in vuur en vlam' staan. Voor een sport misschien? Een hobby of een muziekinstrument? Hiervoor mogen de kinderen spulletjes meenemen (bijvoorbeeld een voetbalshirt, een muziekboek).

Deze pinksterviering is georganiseerd door de Raad van Kerken Hoofddorp. Zie ook www.kerkeninhoofddorp.nl.

 

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl