Kerk voor Hoofddorp
 
")
Bannertekst voor een nieuwe pagina.

Lees meer >>

Doe mee: Armoedebestrijding

De diaconieën van de Marktpleinkerk, De Lichtkring en De Ark hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een Noodfonds te starten om aan de stijgende vraag aan ondersteuning te kunnen voldoen.


Haarlemmermeer kinderpardongemeente?

Meer dan 25 gemeenten zijn kinderpardongemeente geworden. Ook in Haarlemmermeer is nu een actie gestart, waarin aan burgemeester Onno Hoes gevraagd wordt: Maak van Haarlemmermeer een kinderpardongemeente.

Ruim 400 kinderen dreigen Nederland uitgezet te worden terwijl zij hier geworteld zijn. Ze zijn onze buren en zitten bij onze kinderen in de klas of het team. Ze zijn deel van ons. Maar op papier zijn zij nog geen Nederlanders, terwijl ze al langer dan vijf jaar hier zijn.

De afgelopen maanden hebben al ruim 77.000 mensen via www.zezijnalthuis.nl hun steun gegeven aan de landelijke actie, onder wie ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. Ook Kerk in Actie pleit al jaren voor een ruimer kinderpardon.

Doe mee aan deze actie en stuur een brief naar staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid! Op de website van De goede zaak kunt u de oproep aan Onno Hoes ondertekenen. In Hoofddorp ondersteunt het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer, waarin ook de Raad van Kerken meedoet, deze actie.

© 2007 - 2018 pghoofddorp.nl