")
We laten zien dat de kerk er is voor mensen

Lees meer >>

Cantorij De Lichtkring

Onder leiding van dirigente Marianne Voskamp draagt de Cantorij haar steentje bij aan een aantal zondagse vieringen.


Kindernevendienst, oppas en...

Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst een aparte dienst voor kinderen van de basisschool, en er is oppas voor de allerkleinsten. Wie niet zelf naar De Lichtkring kan komen, kan worden opgehaald.

Kindernevendienst
Elke zondag biedt De Lichtkring kinderen in de basisschoolleeftijd de mogelijkheid om naar de kindernevendienst te gaan. Er zijn twee groepen: een voor de kinderen uit groep 1 t/m 4 en een voor  groep 5 t/m 8.
Tijdens de kindernevendienst gaan de kinderen met de leiding naar de eigen ruimte in de kerk. Daar wordt een Bijbelverhaal verteld, met elkaar gepraat over dit verhaal en geknutseld of een spelletje gedaan. Na de collecte komen de kinderen terug in de kerk en vertellen zij of de leiding wat zij gedaan hebben.
In de zomermaanden is er geen kindernevendienst, maar de kinderen mogen tijdens de preek wel naar hun eigen ruimte.

Kinderoppas
Baby’s en peuters worden tijdens de vieringen in De Lichtkring in een eigen ruimte in de kerk opgevangen. In deze ruimte zijn altijd twee begeleiders aanwezig. Verder zijn er speelgoed en boekjes in overvloed. Deze jongste kinderen worden voor het einde van de kerkdienst de kerkzaal binnengebracht, zodat ook zij de zegen meekrijgen.

Autorijdienst
Als u graag naar de diensten in De Lichtkring wilt gaan, maar u bent moeilijk ter been, dan is er de mogelijkheid om gehaald en teruggebracht te worden. U kunt zich hiervoor aanmelden bij een van de diakenen.

U wordt alleen opgehaald of samen met een andere kerkganger. Na aanmelding ontvangt u een rooster met de namen van de autorijders. Het is verstandig om voorafgaand aan iedere dienst telefonisch contact te zoeken met de dienstdoende autorijder, dat voorkomt misverstanden. Dit geldt zeker indien u niet opgehaald wil worden.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Jan Harmen Kwantes (023 56 36 193), of stuur een e-mail

 

© 2007 - 2019 pghoofddorp.nl