")
'De Ark staat midden in de wereld'

Lees meer >>

Wereldwinkel De Ark

Koffie, thee en chocola, snoep en rijst, verjaardagskaarten, cadeaupakketjes en kunstnijverheid: heerlijke producten die tegen een tegen een 'eerlijke' prijs te koop zijn in Wereldwinkel De Ark.


Expositie Woord in beeld

Een spannende dialoog tussen woord en beeld: dat kenmerkt de kunst van Eline Gumbert uit Hoofddorp. Die is vanaf 15 september te zien in de tentoonstelling ‘Woord in beeld’ in De Ark.

Meestal is er eerst het gedicht, dan komt het beeld. ‘Het begint vaak met een gedachte, idee of gevoel’, vertelt Eline. ‘Die worden woorden. Later worden de woorden beelden. Het blijft in beweging. Woorden en beelden leggen elkaar niet uit, maar vertellen hun eigen verhaal. Liefst zou ik willen dat die beelden en woorden voor zichzelf kunnen spreken’, zegt Eline. Die dialoog tussen woord en beeld laat je als kijker steeds opnieuw kijken. Wat zie ik, wat lees ik, welk gesprek ontstaat er?

Eline is aan de kunstacademie in Den Haag opgeleid tot grafisch vormgever. Daarna maakte ze eerst een overstap van de vorm van de tekst naar de inhoud, ze werd schrijver en dichter. Later keerde ze terug naar de drukkerij om het beeld weer bij het woord te voegen. De typografie van haar gedichten is een belangrijk onderdeel van de tekst. Er is op de tentoonstelling ook een gedichtenbundel van haar aanwezig.

De officiële opening vindt plaats op zondagmiddag 15 september om 17.00 uur in De Ark. Tot 18.00 uur is er naast woorden en beelden ook muziek en natuurlijk een hapje en drankje. De tentoonstelling loopt tot half november.

Beeld: Touch me like a butterfly

© 2007 - 2019 pghoofddorp.nl