")
Activiteiten De Ark

Lees meer >>

Wereldwinkel De Ark

Koffie, thee en chocola, snoep en rijst, verjaardagskaarten, cadeaupakketjes en kunstnijverheid: heerlijke producten die tegen een tegen een 'eerlijke' prijs te koop zijn in Wereldwinkel De Ark.


Buurtwinkeltje

Bij De Ark hangt een kastje waarin levensmiddelen staan om te ruilen of voor mensen die weinig of geen geld hebben. Deze ‘little free pantry’ is uit Amerika overgewaaid als het zusje van de minibieb.

Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen, kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen een artikel uit het kastje pakken. Zo help je elkaar! De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn. Het is niet toegestaan om rookwaren en/of alcoholische dranken in het kastje te leggen!

Het doel van de little free pantry is enerzijds het tegengaan van voedselverspilling, anderzijds het helpen van buurtgenoten. Mooi bijproduct is dat zo’n buurtwinkeltje ook vaak een ontmoetingsplek wordt waar leuke gesprekken ontstaan.

Zie ook: www.stichtingsogoed.nl.© 2007 - 2019 pghoofddorp.nl